Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Piptr Wiktor (2161 niezalogowanych)
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
Kamień Jedenasty napisał:
A możecie Obie , zerwać się z Tego Tematu !? .
Jedna z drugą łażą za sobą i "dogryzają" niewybrednie .

@Avanti załóż sobie temat i tam dogryzaj innym Paniom , nie śmieć w tematach na które masz mgliste pojęcie .
Proszę .

P.s.

A ty
@irekzzzzz nie certol się , tylko zadawaj dalsze pytania .
Wszak jesteś budowlaniec i pewnie cięty język , też masz w gębie ,
Nieprawdaż !?
NO
Pozdrawiam

a co łaziłeś za nami

może i dogryzamy ale wybrednie i nadal nie otrzymałam odpowiedzi po co ludzie studiują jeśli potem chcą sobie zadek tym wycierać a pracować jako podrzędni pracownicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Słuchaj,gdyby Polski rynek pracy doceniał wykształconych erudytów a nie gloryfikował kolesiostwo to na pewno zajmowałabym satysfakcjonujące mnie stanowisko.Niestety,jest zgoła inaczej.Stąd mój zamiar emigracji-poniekąd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
163 Posty

(Avanti)
Stały Bywalec
skafander00 napisał:
Słuchaj,gdyby Polski rynek pracy doceniał wykształconych erudytów a nie gloryfikował kolesiostwo to na pewno zajmowałabym satysfakcjonujące mnie stanowisko.Niestety,jest zgoła inaczej.Stąd mój zamiar emigracji-poniekąd.

ja się nie nadaję ,rzeczywiście do tej dyskusji bo myślałam ,że rozmawiamy o rynku pracy norweskim a kształceniu polskim ,norwedzy chyba też jacyś zacofani uczą się w Polsce by podcierać się dyplomem w norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Ireneusz Ziółkowski
(irekzzzzz)
Wiking
Użytkowniku Avanti już Ci wszystko wyjaśniam
W polskim budownictwie jest tak, że mgr inż musi odbyć min 24 miesiące praktyki zawodowej na budowie, po tym czasie może zdawać egzamin na uprawnienia budowlane w danej specjalności i tym samym zostać kierownikiem budowy, inspektorem nadzoru itd. Tak się składa, że kolejny egzamin jest dopiero w maju, więc do maja mogę pracować tutaj jako inżynier lub np. pojechać do Norwegii na parę miesięcy zarobić troszkę na emeryturę, wrócić tutaj, zdać egzamin i zostać kierownikiem.
Czy teraz rozumiesz powód dlaczego inżynier po studiach wyjeżdża za granicę ? Zrobiło tak wielu moich starszych kolegów i nie żałują decyzji.

BTW nie wiem co twoje tematy wnoszą do dyskusji o agencjach pracy w Norwegii, ale jak chciałaś się dowiedzieć ciekawych rzeczach z życia inżyniera to proszę bardzo.

Dalej !!
Reasumując posty praca przez agencję jest jak najbardziej okej ?

Dziękuje za posty związane z tematem na inne już nie odpisuję...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
POSŁUCHAJCIE GARNKOTŁUKI !
Jedna z Wielkopolski a druga ze Śląska .
Dajcie sobie siana i spadajcie z tego tematu .
Zajmijcie się bardziej pożytecznymi zajęciami .

Czy w tym Bytomiu to już wszystkie baby takie durnowate , wykształciuchy od satysfakcji dogryzania własną wsiową intyelygancyją !?.

Jesteś dokładnie jak @Jasna , na samym początku Forumowej Kariery .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(Kamień Jedenasty)
Nowicjusz
irekzzzzz napisał:Reasumując posty praca przez agencję jest jak najbardziej okej ?

Rozumowanie jak najbardziej poprawne , dla osoby która nie ma wejścia poza agencyjnego .
Znaczy , odbytej uprzednio praktyki zawodowej w Norweskich Firmach , nie tylko budowlanych .
Dobrych referencji zawodowych z poprzednich firm .
Agencja na sam początek , to gwarant iż pracownik ma wykształcenie kierunkowe , oraz potwierdzony staż pracy zawodowej w konkretnym zawodzie .
Agencja , własną Firmą daje czasowe referencje iż dany pracownik , nie jest złodziej i szkodnikiem .
Ba daje pełne uposażenie w sorty ochronne na dane stanowisko oraz niezbędne przeszkolenie "BHP" na norweskich warunkach .
Rejestruje pracownika w państwowo branżowych systemach zawodowych itp.itd.
Tu Firmy , wyręczają się agencjami , pozbywając się nierentownej nadbudówki socjalnej .

A pro po
Jaki masz kierunek .
Nie pisz tylko iż jesteś Inż mgr , od organizacji placu budowy .

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Ireneusz Ziółkowski
(irekzzzzz)
Wiking
Hheh w sumie to w Polsce zajmuje się organizacją i zarządzaniem budową
Ale do tematu dyplomy z "Technologia, Zarządzaniem i Organizacja w Budownictwie" + jestem specjalistą od technologii betonu
Moja praca to głównie nadzorowanie i koordynowanie prac, podwykonawców itd. Jak jest 400 lub 500 osób to jest do koordynować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
Jestem z Mazowsza.I nie poczełam tej dyskusji."Koleżanka"odbiegła od tematu .Ja pasuje,szkoda czasu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów

(skafander00)
Stały Bywalec
irekzzzzz-Podpytam kumpla odnośnie ewentualnej roboty tj.firm prowadzących rekrutacje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Ireneusz Ziółkowski
(irekzzzzz)
Wiking
Od podziękował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok